Siirry sisältöön

Monikielinen Ohjaamo – Palveluja kaikille!

Toukokuussa käynnistyneessä Monikulttuurinen ohjaustyö Ohjaamossa -hankkeessa kehitetään Ohjaamo Porin moni- ja selkokielisiä palveluita.

Vain harvat maahanmuuttajataustaiset nuoret ovat löytäneet Ohjaamon palvelut Porissa. Monikielinen Ohjaamo -hanke vastaakin tähän tarpeeseen, sillä siinä kehitetään Ohjaamo Porin moni- ja selkokielisiä palveluja maahanmuuttajataustaisille asiakkaille heidän koulutus- ja työllistymisvalmiuksiensa ja työllistymisensä tukemiseksi. Hankkeessa luodaan myös koulutusmateriaaleja, jotka jäävät Ohjaamo Porin käyttöön.

–  Tällaista hanketta on odotettu pitkään, sillä omakieliselle neuvonnalle on suuri tarve. Erityisen tärkeää onkin viedä ajatusta eteenpäin siitä, että tasa-arvoisen ohjauksen ja tuen ei pitäisi olla kielitaidosta riippuvaista, kertoo projektipäällikkö Ella Saarinen.

Tuumasta toimeen

Keväällä alkanut hanke käynnistää ohjaustoiminnan syksyllä 2022. Ohjaustoiminta jatkuu marraskuuhun 2023 saakka. Toimintaan kuuluu muun muassa omakielistä ja selkokielistä yksilö- tai ryhmäohjausta, materiaalien tuottaminen suomalaisesta työelämästä ja koulutusmahdollisuuksista sekä Porin Ohjaamon henkilökunnan monikulttuuristen valmiuksien tukeminen.  Omakielistä neuvontaa ja materiaalia tuotetaan ainakin venäjäksi, dariksi ja arabiaksi. Tavoitteena on kuitenkin antaa ohjausta ja neuvontaa kaikilla tarvittavilla kielillä.

Hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) yhteistyökumppaninaan Porin kaupunki. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama. Kansallinen rahoittaja on Keski-Suomen ELY-keskus. Hankkeen toiminta-aika on 1.5.2022 – 31.12.2023.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Ella Saarinen
puh. 050 302 8926
ella.saarinen@diak.fi

Monikulttuuriohjaaja Anne-Maarit Ruoho
Puh. 050 304 7218
anne-maarit.ruoho@diak.fi