Siirry sisältöön

Joululahjakeräys Ukrainan lapsille

Monikulttuurinen ohjaustyö Ohjaamossa -hanke ja Ohjaamo Pori järjestävät yhteistyössä Fidan kanssa joululahjakeräyksen Ukrainan lapsille. Tapahtumassa nuoret pääsevät myös vaikuttamaan ja auttamaan.

Marraskuun lopulla järjestettävässä Joululahjakeräys Ukrainan lapsille -tapahtumassa tavoitteena on osallistaa porilaisia nuoria. Tapahtumassa nuoret voivat auttaa lahjojen vastaanotossa, tarkistuksessa ja paketoinnissa. Lahjoituksia saavat tehdä kaikki, niin nuoret kuin aikuisetkin.

– Monet nuoret haluavat auttaa ja vaikuttaa, mutta heillä ei ole keinoja tai rahaa tehdä sitä. Haluamme näyttää, että yhdessä tehden pienillä teoilla saadaan paljon iloa aikaan. Ja Ukrainan lapset elävät kuitenkin lapsuuttaan sodasta huolimatta, kommentoi hankkeen projektipäällikkö Ella Saarinen.

Maanantaina 20.11 ja tiistaina 21.11 Ohjaamo Pori ottaa vastaan lahjoituksia klo 12–18. Keräyksessä mukana olevat nuoret voivat vastaanottaa ja tarkistaa lahjoja. Itse pakkaustöihin ja kortteja kirjoittamaan nuoret pääsevät torstaina 23.11. klo 12–18 Ohjaamon tiloissa. Avustajiksi voivat ilmoittautua kaikki alle 30-vuotiaat porilaiset nuoret. Avustajille on tarjolla purtavaa kaikkina päivinä ja avustajat saavat työtodistuksen vapaaehtoistyöstä.

Haluatko avustajaksi? Lue lisää ja ilmoittaudu tästä linkistä. 

Fida International kuljettaa lahjat Ukrainaan marras-joulukuun taitteessa. Lahjojen matkaa voi seurata somessa.

Näin teet lahjoituksen:

  • Tuo lahja maanantaina 20.11. tai 21.11. Ohjaamo Poriin, Yrjönkatu 17, klo 12–18 välillä.
  • Lahjat tarkistetaan, joten tuo lahja avonaisessa lahjakassissa tai paketoimattomana.

Lahjan tulee olla:

  • uusi tai itsetehty
  • minimiarvo on 10 EUR
  • tarkoitettu ukrainalaisille alle 18-vuotiaille lapsille.

Haluatko avustajaksi? Avustajana pääset:

  • auttamaan Ohjaamoa lahjojen vastaanotossa ja tarkistuksessa
  • kirjoittamaan kortteja eri kielillä
  • paketoimaan lahjoja
  • nauttimaan tarjoilusta ja tunnelmasta.

Tapahtuma on voittoa tavoittelematonta hyväntekeväisyyttä, ja kaikki lahjoitukset toimitetaan tarkistuksen jälkeen eteenpäin.

Lisätietoja

Ella Saarinen
Projektipäällikkö
ella.saarinen@diak.fi
Puh. 050 302 8926

Tiedotteen voit lukea tästä linkistä.

Hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu ja rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Kansallinen rahoittaja on Keski-Suomen ELY-keskus.