Siirry sisältöön

Joululahjakeräys Ukrainan lapsille onnistui yli odotusten

Diakin Monikulttuurinen ohjaustyö Ohjaamossa -hanke ja Ohjaamo Pori järjestivät viikolla 47 joululahjakeräyksen Ukrainan lapsille yhdessä Fida Internationalin kanssa. Keräyksessä lahjoituksia tuli yli 400 ja mukana lahjojen paketoinnissa oli 18 nuorta.

Maanantaina ja tiistaina Ohjaamolla otettiin lahjoituksia vastaan, torstaina ne paketoitiin ja perjantaina Fida Internationalin kuljetus lähti kohti Ukrainaa.

– Tapahtuma onnistui yli odotusten. Saimme paketteja 408 sekä 650 villasukkaparia, joka on huima määrä! Todella moni halusi osallistua tähän keräykseen. Moni lahjantuoja iloitsi, että tällainen mahdollisuus oli järjestetty Porissa. Iso kiitos kaikille lahjoittajille ja yhteistyökumppaneille, iloitsee Monikulttuurinen Ohjaustyö Ohjaamossa-hankkeen projektipäällikkö Ella Saarinen.

Tapahtumassa oli mukana myös 18 nuorta vapaaehtoista, ketkä olivat talkoilla vastaanottamassa ja paketoimassa lahjoja. Mukana oli muun muassa Sveitsistä kotoisin oleva, Porissa opiskeleva Anna Hagmann. Anna kuuli tapahtumasta työpaikkansa Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) sosiaali- ja terveysalan palvelukeskuksen Soteekin kautta. Joulua ja paketoimista rakastava Anna saikin runsaasti joulumieltä mukana olosta.

– Heard about this event at work on Soteekki, joined for the love of Christmas and gift wrapping. Wrapping was tough, but it was heartwarming to see people sharing presents to kids. Almost teared up but hid behind my wrapping paper. Now, in a festive Christmas mood!

Lahjojen kuljetuksen etenemistä voit seurata Ohjaamon somekanavista FacebookistaInstagramista ja TikTokista.

Uutinen on julkaistu Porin kaupungin sivuilla. Kuva: Aleksandra Dmitrijeva

Lisätietoja

Uutisen Porin kaupungin sivuilta voit lukea tästä linkistä.

Uutisen Fidan sivuilta voit lukea tästä linkistä.